Veiligheid tijdens je stage in Kaapstad


stage Zuid-Afrika
Stage, Kaapstad

IO Cape Town zorgt ervoor dat je verblijft in de goede en veilige buurten van Kaapstad. Wanneer in je in Kaapstad aankomt zul je al snel doorhebben wat wel mogelijk is en wat niet. Wij hebben in Kaapstad personeel aanwezig waarmee je ten alle tijden contact kan opnemen mocht dat nodig zijn.

Kaapstad is een van de meest prachtige steden ter wereld. Veel studenten die zich oriënteren op een stage in Kaapstad twijfelen over de veiligheid van de stad. Er is inderdaad meer criminaliteit in Kaapstad dan bijvoorbeeld in Nederland, maar dit speelt grotendeels af in achterstandswijken waar je in principe niet zult of hoeft te komen. Wil je toch een 'township' bezoeken? Doe dit da via een georganiseerde tour of met IO Cape Town. Wij kunnen je in contact brengen met gidsen die dit op een veilige manier doen of je kunt dit doen via de activiteiten die door ons worden georganiseerd.

Internship south Africa

In de meeste wijken van Kaapstad kun je overdag gewoon rondlopen. Je zult al gauw merken dat dit zich vanzelf wijst. Het wordt ten sterkste afgeraden om in de avond alleen (e/of dronken) over straat te lopen (ook niet als dit veilig lijkt). Het is belangrijk dat je zelf goed oplet en dat je je niet in gevaarlijke situaties begeeft. Het is daarom belangrijk dat je verblijft in een veilige buurt of wijk. Alle studenten krijgen in de eerste dagen een introductie tot Kaapstad waarbij je de leukste gedeeltses van Kaapstad worden laten zien, ook wordt er tijdens de introductie meer uitgelefgd over de veiligheid in Kaapstad.

Het is goed om je te realiseren dat veel mensen in Zuid-Afrika werken voor 15,- tot 20,- euro per dag. Mede hierdoor zijn de verschillen in Zuid-Afrika tussen arm en rijk heel groot zijn. Hierdoor is het aan te raden om niet met dure horloges en juwelen te pronken en je Iphone en/of tassen niet roekeloos/onbemand achter te laten.

Veiligheid Stellenbosch

Stellenbosch kent dezelfde veiligheid als die van de goede buurten in en rondom Kaapstad. Een voordeel van Stellenbosch is dat er een actieve beveiliging aanwezig is (voornamelijk in de avond, dit wordt georganiseerd door de Universiteit van Stellenbosch. Daarnaast maken de duizenden studente Stellenbosch tot een levendige plek waar je de meeste plekken gemakkelijk met je fiets kunt bereiken.

Aanmelden!

Get in Touch

  • Phone:
    0031 (0)6 22 11 08 27
  • Skype with us!
          Our Skype ID: IO.Abroad
  • Email:
    info(@)iocapetown.com